Nieuwtjes

Vandaag gekocht bij de Hanos, zeewolf in zijn geheel. Wat een prachtig beest met geweldige schutkleur, kom je bijna niet meer tegen meestal zijn ze alleen als filet te koop.

Vanochtend geplukt en vanavond op het bord. Een vegetarisch gerecht van gevulde pattison met mini venkel en bospeen risotto. Deze pompoen achtige is uitermate geschikt voor onze vegetarische gasten!😊

Deze brede lach gaat er aankomende tijd niet meer vanaf. Geslaagd voor het praktijkexamen koken niveau 3. Gefeliciteerd Kevin.

Wat een weelde, gisteren vlierbloesem geplukt en verwekt tot limonade samen met citroen en djeroek poeroet.

Gisteren hebben Bart en chef hun vrije middag opgeofferd om een smaakles te geven op de basis school. De één in Zwolle Zuid de ander in Kamperveen. Een beetje Wim Sonneveld ervaring. 🎼 Ik weet nog hoe het was, de boerenkinderen in de klas. De kar die ratelt op de keien.

Onze druif heeft er weer enorm veel zin in dit jaar! Van dit weer worden wij niet alleen vrolijker maar ook de druiven! De bladeren zijn al erg geliefd voor de dolma's !

Dessert van de nieuwe kaart. Kokos,lievevrouwebedstro en Tahiti vanille. Deze vanille is bijzonder door zijn drop smaak.

The making of, hand gemaakt suikerwerk. Blijft een bijzonder vakwerk, onze PGH snoepjes zijn weer klaar.

Een lente groente pur sang, Rabarber! Verwerkt tot ijs,schuim en ganache in combinatie met lambada aardbeien en basilicum. Jammie!

Onze Idse heeft afgelopen week meegedaan met de skills wedstrijden in Amsterdam. De derde plek van Nederland! Wij zijn natuurlijk enorm trots op deze topper!

De lente is in aantocht! Waanzinnig mooie schelvis buikjes met zee egel en asperges! Een goed begin is het halve werk!

Gisteren weer ons jaarlijks lootjes diner gehad. Met leuke gerechten en super mooie wijnen. Het was weer erg gezellig!

Ons aanstormend talent Hidde in een nieuw pak. Staat je goed man! Weer helemaal het heertje!

Vast even wezen proefdraaien draaien voor dinsdag. Zoete zoenen met passie vulling. Als dat geen mooi einde is voor een valentijnsdiner.

Lekker klassiek maar dan modern gekookt. Pain perdu (wentelteefje) met mousse van frangelico en praline ijs.

Onze knapperd heeft meegedaan aan de regionale skills wedstrijd en gewonnen. Hij gaat nu op voor de landelijke finale.

Hou vet is dit, snoepjes met citroensmaak en onze initialen.

We zijn op zoek naar mensen die willen afwassen. Mocht je zin hebben in een baantje voor eens in de week of vaker (altijd s'avonds) geef dan even een telefoontje naar 038-4233986 of mail naar restaurant@pestengasthuys.nl

Vandaag kwamen we deze tekening tegen. In de tijd dat er een gebouw aan de achterkant van het Pestengasthuys stond. De littekens kun je nog steeds zien.

per 1 september zijn wij nog op zoek naar:

-een zelfstandig werkend kok min. 32 uur per week                                                                                                                 -een gastheer/dame voor min. 32 uur per week.                                                                                                                     Heb je passie voor je vak  en ben je toe aan een nieuwe uitdaging, stuur dan een email naar;           restaurant@pestengasthuys.nl